Graveren met een laser en freeswerk

Graveren geeft altijd een nette, mooi afgewerkte indruk. Bij Publimo in Mol kan je terecht voor professioneel uitgevoerd graveerwerk van de beste kwaliteit. Hoewel we in graveerplaten over enkele standaardmaten beschikken, ben je zeker niet verplicht je daartoe te beperken. Heb je zelf een speciaal idee of concept in gedachten? Contacteer ons dan zeker op info@publimo.be voor graveerwerk op maat.

Graveren versus uitsnijden

Graveren kan op een zeer uitgebreid gamma aan materialen zoals inox, aluminium, kunststof maar ook glas, spiegels, hout en relatiegeschenken kunnen perfect met de laser gegraveerd worden. De plaatjes zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten en kunnen voorzien worden van perforaties, afgeronde hoeken en een lijmlaag. Graveren betekent dat er materiaal uit je plaat uitgeslepen wordt in de vorm van tekst, cijfers of afbeeldingen. Dit wil echter niet zeggen dat je door de plaat heen gaat. De uitgefreesde letters kunnen gevuld worden met een kleur naar keuze. Wil je toch een plaat met holtes? Dan kan je je plaat met behulp van een laser laten uitsnijden. Aangezien de laser nauwelijks warmte opwekt is de kans op vervorming van je materiaal bijna onbestaande.

Graveren geeft altijd een nette, mooi afgewerkte indruk.

Naamplaten en huisnummers graveren

Heb je zelf een zaak of praktijk? Dan is het belangrijk dat je bezoekers je zonder problemen kunnen vinden. Een uitgefreesde naamplaat aan je poort of deur geeft je klanten onmiddellijk het gevoel dat het er bij jou vakkundig aan toe gaat. Wat betreft de tekst op je naamplaat ben je natuurlijk volledig vrij. Ook voor de postbode kan je maar beter goed vindbaar zijn: laat je huisnummer dus opvallen met een mooi, uitgefreesd plaatje. Heb je geen eigen zaak maar woon je in een appartementsgebouw met een hoop identieke brievenbussen en komt je post zelden juist aan? Ook dan kan het graveren van een plaatje met je naam en huisnummer de oplossing zijn.

Graveren kan op een zeer uitgebreid gamma aan materialen zoals inox, aluminium, kunststof maar ook glas.

Graveren van veiligheidsplaatjes of bewegwijzering

Met graveren zijn de opties eindeloos. Ben je op zoek naar stijlvolle bewegwijzering? Of zoek je plaatjes voor op industriële machines met veiligheidsvoorschriften of andere soorten veiligheidssignalisatie? De uitgefreesde plaatjes hebben hier het grote voordeel dat ze bestand zijn tegen de meeste chemische producten. Daarenboven kan een metalen plaatje op lange termijn niet verkleuren of afpellen zoals een sticker. Zo blijven je veiligheidsvoorschriften altijd goed leesbaar. Toiletpictogrammen? “Duwen-” en “trekken-”plaatjes voor op deuren? Reservatiebordjes voor Horeca? Laat ze graveren bij Publimo!

Graveren is duurzaam en onderhoudsvrij

Het graveren van een naamplaat, huisnummer, bewegwijzering, enz. is een duurzame optie. Het materiaal gaat namelijk heel lang mee, verbleekt niet, schilfert niet en vraagt weinig tot geen onderhoud, zelfs de platen voor buiten. Had je graag meer informatie over het graveerwerk bij Publimo of heb je zelf een ontwerp om te laten graveren? Stuur ons dan zeker een mailtje! De plaatsing van jouw graveerwerk kan trouwens ook perfect door ons gedaan worden.

Klik op onderstaande foto’s en ontdek onze gerealiseerde projecten: