Lichtreclame voor meer zichtbaarheid

In geslaagde reclame is visibiliteit het sleutelwoord. Om naamsbekendheid te creëren moet je nu eenmaal opvallen. Wil je je boodschap zo efficiënt mogelijk naar de wereld uitdragen? Dan is lichtreclame misschien wel iets voor jou. Onder lichtreclame verstaan we verschillende opties zoals de alom bekende neon lichtreclame, doosletters met verlichting en lichtbakken. Natuurlijk kan ook elk niet-verlicht paneel of reclamebord voorzien worden van externe lampen.

Voordelen van lichtreclame

Lichtreclame geeft je reclameboodschap net iets extra. Ten eerste is lichtreclame over het algemeen helaas iets duurder dan niet-verlichte belettering vanwege de bijkomende elektronica en het energieverbruik. Toch is het voordeel hiervan dat je je klanten het idee geeft dat je professioneel bezig bent met je zaak en dat je gaat voor kwaliteit. Ten tweede is lichtreclame ook gewoon veel zichtbaarder dan niet-verlichte reclame: ook ’s nachts en bij het vallen van de avond blijft je lichtreclame in het oog springen. Ten derde kunnen er met lichtreclame zeer creatieve dingen gedaan worden, wat je onderneming weer meer klasse en cachet geeft. Redenen genoeg dus om voor lichtreclame te kiezen.

Redenen genoeg dus om voor lichtreclame te kiezen.

Lichtreclame met LED

Zowel voor externe verlichting als voor doosletters en lichtbakken wordt er doorgaans gebruik gemaakt van LED-verlichting. Deze verlichting is goedkoop in aankoop, gaat lang mee en is zeer energiezuinig. Voor lichtreclame die de hele nacht blijft branden is dit een niet te onderschatten voordeel. De levensduur van de LED-lampjes bedraagt zo’n 80.000 branduren, maar je moet er wel op letten dat je ze iedere 24 uur, bijvoorbeeld overdag, een kwartiertje uitzet. Zo bespaar je natuurlijk energie op momenten wanneer de lichtreclame minder effectief is. De LED’s lopen niet het risico te oververhitten en zijn dus zeer veilig.

Typische neon lichtreclame kan een zeer karakteristiek en nostalgisch gevoel geven, maar allerlei verschillende ontwerpen zijn mogelijk.

Lichtreclame: doosletters en lichtbakken

Onder doosletters verstaan we PVC, kunststof of aluminium letters die vanbinnen hol zijn, waardoor de LED-verlichting kan worden ingebouwd. Deze vorm van gevelreclame is erg populair. De letters worden apart aan de gevel bevestigd waardoor er geen lelijk bevestigingssysteem zichtbaar is. Lichtbakken worden meestal gemaakt in plexiplaat die lijkt op melkglas, waarop een vinyl sticker met jouw ontwerp geplakt wordt. Deze sticker kan in alle vormen of maten gemaakt worden, net als de lichtbak zelf. In het ontwerp geniet je dus van volledige creatieve vrijheid, hoewel de rechthoek de meest gebruikelijke vorm is.

 

Neon lichtreclame

Neonverlichting is de oudste vorm van lichtreclame, maar zeker niet de minst moderne. Eigentijdse neon lichtreclame werkt volgens duurzame en kwaliteitsvolle principes, waardoor je neonlamp jaren kan blijven branden. Allerlei kleuren en vormen zijn beschikbaar. Typische neon lichtreclame kan een zeer karakteristiek en nostalgisch gevoel geven, maar allerlei verschillende ontwerpen zijn mogelijk.

Lichtreclame en belettering bij Publimo

Voor kwaliteitsvolle lichtreclame die lang zal blijven branden moet je bij Publimo zijn. Daarenboven laten we je zeker niet in de kou staan na je aankoop: op al onze lichtreclame geven wij een jaar garantie. Herstellingen worden, ook na afloop van de garantieperiode, uitgevoerd door onze eigen hersteldienst. Geef je onderneming dus de visibiliteit waar ze recht op heeft, en waag je aan een opvallende lichtreclame!

Klik op onderstaande foto’s en ontdek onze gerealiseerde projecten: