Raamfolie: een waaier aan mogelijkheden

Wilt je je etalage in het oog laten springen, je autoruiten laten tinten of je kantoor een professionele uitstraling geven? Dan kan je met raamfolie elk eye-catching design, elke belettering en elke afbeelding naar jouw keuze laten printen, klaar om op het raam aangebracht te worden. De professionele look zal indruk maken op jouw klanten en geeft je werkruimte of woonplaats een afgeborsteld, opgeruimd uiterlijk.

Raamfolie met zandstraal effect

Raamfolie kan in een oneindig aantal variaties verkregen worden, in elke kleur, en zelfs met textuur. Is je kantoor aan een drukke weg gelegen en werkt het binnenkijken van voorbijgaande mensen afleidend? Dan kan je je ramen bedekken met een raamfolie met zandstraal effect. Dit ziet eruit als professioneel melkglas, zonder dat je je ramen moet laten vervangen. De raamfolie met zandstraal effect laat veel licht binnen, zonder dat iemand er kan doorkijken. Dokterspraktijken of advocatenkantoren hebben bijvoorbeeld veel baat bij een praktijk die privacy hoog in het vaandel draagt. Het effect van dit soort melkglas komt veel zakelijker over dan gordijnen.

Raamfolie kan in een oneindig aantal variaties verkregen worden, in elke kleur, en zelfs met textuur.

Isolerende raamfolie en spiegelfolie

Zonwerende raamfolie houdt hinderlijke zonnestralen efficiënt buiten. UV-werende raamfolie beschermt je daarenboven voor de schadelijke straling. Warmtewerende raamfolie houdt ’s zomers de warmte van de zon buiten, en ’s winters de warmte van de verwarming binnen. Deze isolerende raamfolie bespaart je dus kosten op zowel de airconditioning als op de verwarming. Bij Publimo kan je zelfs spiegelfolie verkrijgen die enkel de buitenkant reflecteert, of one-way-vision folie met gaatjes waar je slechts langs één kant kan doorkijken. Let op: het effect van spiegelfolie is ‘s nachts bij verlichte ruimtes wel omgekeerd!

Decoratieve raamfolie en het tinten van ramen.

Decoratieve raamfolie en het tinten van ramen

Decoratieve raamfolie kan verkregen worden in elk mogelijk patroon, met elk mogelijk design en in elke mogelijke kleur. Decoreer de ramen van je zaak met een grote afbeelding of met informatie over een tijdelijke actie: de folie kan op elk moment gewoon verwijderd worden zonder je raam te beschadigen. De full colour prints zullen zeker en vast de aandacht trekken! Ook je autoruiten kan je laten beplakken met decoratieve folie, maar evengoed met lichtwerende, blinderende folie om je ruiten te tinten. Dit gaat de verkleuring van je interieur tegen, en laat eventuele inbrekers niet zien wat je allemaal in je auto hebt. Als er toch glasbreuk optreedt, bijvoorbeeld door een ongeval, houdt de raamfolie het glas bij elkaar zodat het risico op letsels geminimaliseerd wordt.

Plaatsing van raamfolie

De raamfolie kan zelf aangebracht worden, met of zonder water, afhankelijk van het type folie. Statische raamfolie wordt bijvoorbeeld enkel door middel van statische elektriciteit opgehouden in plaats van door lijm, en is dus op elk moment zeer gemakkelijk te verwijderen. Wel moet het oppervlak van de ruit altijd vetvrij zijn vóór het aanbrengen van eender welke raamfolie. Wil je je raamfolie liever professioneel laten plaatsen? Dan snijdt Publimo je folie op maat en komen wij ze professioneel aanbrengen, waardoor je geen risico loopt op luchtbellen of beschadigingen. Een overzicht van onze raamfolies vind je in onze webshop.

Klik op onderstaande foto’s en ontdek onze gerealiseerde projecten: