Spandoeken, buizenframes en profielen

Ben je op zoek naar professioneel ogende, afgeborstelde reclame? Een goed, uitgedacht design op een groot spandoek loop je niet zomaar voorbij: het trekt de aandacht en zet je onderneming in de kijker. Bij de organisatie van een evenement zijn spandoeken overal aanwezig: ze zetten je sponsors in de schijnwerper en kunnen lelijke afsluithekken verbergen. Benieuwd naar ons aanbod spandoeken, spandoekframes en profielen? Browse rustig door onze webshop!

Spandoeken: materiaal en meshdoek

Niet voor niets duiken spandoeken steeds vaker op in het straatbeeld: de superieure kwaliteit van de doeken en hun gebruiksvriendelijkheid zorgen ervoor dat een gevernist spandoek wel vijf jaar kan blijven hangen. Dankzij het sterke PVC materiaal met UV-bescherming gaat het doek niet kapot en blijven de kleuren fris en levendig, zowel binnen als buiten. Als je je spandoeken op een plaats hangt waar ze veel wind vangen is het slim om voor meshdoek te kiezen. Deze geperforeerde doek bevat gaatjes die de spandoeken winddoorlatend maken. Je design blijft natuurlijk wel perfect zichtbaar!

Benieuwd naar ons aanbod spandoeken, spandoekframes en profielen?

Frontlit, Backlit en Blockout spandoeken

Spandoeken bestaan in drie grote variëteiten. Frontlit doek wordt standaard voor de meeste beletteringen gebruikt. Van Backlit doek wordt gebruik gemaakt in combinatie met lichtbakken, aangezien dit type spandoeken lichtdoorlatend zijn. De kleuren blijven echter ook ’s nachts even intens. Tenslotte bestaan er ook nog Blockout spandoeken die dankzij een zwarte tussenfolie geen licht doorlaten. Dit soort spandoek is het meest geschikt voor dubbelzijdige bedrukking. Een niet-gevernist spandoek gaat buiten zeker 2 à 3 jaar mee, een gevernist spandoek wel 5 jaar.

Spandoeken en spandoekframes kunnen in zowat elke vorm gemaakt worden, hoewel een rechthoek het vaakst voorkomt.

Frames en profielen

Spandoeken en spandoekframes kunnen in zowat elke vorm gemaakt worden, hoewel een rechthoek het vaakst voorkomt. Wat betreft afmetingen ben je volledig vrij: je kan je spandoeken zo groot maken als je wil. Langs de zijkanten van de spandoeken worden doorgaans gaatjes gemaakt waardoor je een speciale rekker kunt halen om je spandoeken aan de aluminium buizenframes vast te maken. Dit frame wordt dan met afstandsbeugels vastgemaakt aan je muur of wordt op een vrijstaand profiel gemonteerd. Gebruik je liever geen buizenframe?

Met een bannerlift die aan je muur wordt gehangen heb je geen gaatjes of rekkers nodig, met bijkomend voordeel dat je je spandoek ’s nachts of bij slecht weer kan oprollen om hem te beschermen. Naast het systeem met het buizenframe en de bannerlift bestaan er ook spandoeken met een klopprofiel. Bij deze laatste wordt het spandoek in een profiel geklopt, waarbij het frame quasi onzichtbaar wordt verborgen. Voor spandoeken die binnen hangen kan geopteerd worden voor textielframes.

 

Spandoeken bestellen bij Publimo

Als het afgeleverde bestand voor je spandoek groot genoeg is kan je rekenen op een scherpe afdruk en frisse kleuren, zelfs op groot formaat. Voor de precieze specificaties in verband met het bestand dat je moet aanleveren kan je altijd mailen naar info@publimo.be. Tegen een meerprijs kunnen wij dit bestand uiteraard ook voor jou opmaken.

Klik op onderstaande foto’s en ontdek onze gerealiseerde projecten: