Veiligheidssignalisatie is een must

Als onderneming of organisatie ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je medewerkers. Daarenboven is het verplicht om te voldoen aan de wet- en regelgeving inzake veiligheid. Een logische, duidelijke veiligheidssignalisatie is dan ook een punt waar voldoende aandacht aan moet geschonken worden. Bij Publimo kan je terecht voor pictogrammen, bordjes, plakkaatjes en stickers om je veiligheidssignalisatie aan te geven waar nodig.

Een logische, duidelijke veiligheidssignalisatie is een punt waar voldoende aandacht aan moet geschonken worden.

Veiligheidssignalisatie in noodsituaties

Veiligheidssignalisatie is van belang in tal van situaties die een gevaar zouden kunnen betekenen, zoals voor het waarschuwen voor blootstelling aan schadelijke chemicaliën, gevaarlijke zones, struikel- of slipgevaar, etc. Op zware of gevaarlijke machines zijn plaatjes met veiligheidsvoorschriften bijvoorbeeld onontbeerlijk. Een ondubbelzinnig pictogram dat gemakkelijk herkend wordt kan zelfs levens redden in penibele omstandigheden. Veiligheidssignalisatie is dus onmisbaar bij de bescherming tegen ongevallen.

Veiligheidssignalisatie voor brandgevaar

Bordjes en plakkaatjes zijn erg handig om in geval van brand de evacuatie in goede banen te leiden. Borden met een signalisatie van de uitgang en met het aangeven van de verzamelplaats zijn dan ook verplicht. De bordjes voor het signaleren van de uitgang kunnen in combinatie met een lichtbak gemaakt worden, zodat ze ook in het donker opvallen. Niet alleen voor de personen die in het gebouw zitten is een correcte veiligheidssignalisatie handig, maar ook voor de brandweer en andere instanties. Dankzij de pictogrammen kan de brandweer bijvoorbeeld sneller brandslangen of uitgangen lokaliseren, en de evacuatie efficiënter tot een goed einde brengen.

 

Fotoluminescente veiligheidssignalisatie

Heeft er zich vanwege een noodsituatie een elektriciteitspanne voorgedaan en is het licht uitgevallen? Dan is het interessant om veiligheidssignalisatie in fotoluminescente folie te hebben. Deze folie absorbeert gedurende de dag de beschikbare lichtstralen en zendt deze uit in het donker. Pictogrammen met fotoluminescente folie kunnen tot 5 uur na het uitvallen van de elektriciteit nog licht geven in het donker.

Reflecterende veiligheidssignalisatie

Een andere mogelijkheid voor veiligheidssignalisatie is reflecterende folie. Deze hoogwaardige folie weerkaatst het licht dat erop valt en is verkrijgbaar in allerlei kleuren. De folie kan daarenboven ook aangebracht worden op wagens, bestelwagens, vrachtwagens, etc. Bij grote vrachtwagens is reflecterende folie zelfs verplicht. Het meest courante voorbeeld van reflecterend folie dat in het straatbeeld opduikt zijn bijvoorbeeld de rood-witte veiligheidsstrepen en contourmarkeringen op bestelbusjes en vrachtauto’s.

Neem een kijkje in onze webshop voor het kopen van kant-en-klare pictogrammen, borden of plakkaten, of contacteer ons voor veiligheidssignalisatie op maat.

Veiligheidssignalisatie bij Publimo

Voor al je plakkaten, pictogrammen, borden, fotoluminescente of reflecterende veiligheidssignalisatie ben je bij Publimo aan het juiste adres. Neem een kijkje in onze webshop voor het kopen van kant-en-klare pictogrammen, borden of plakkaten, of contacteer ons voor veiligheidssignalisatie op maat.

Klik op onderstaande foto’s en ontdek onze gerealiseerde projecten: